Landstede Groep

‘Door samen dingen te doen, gaat leren een stuk gemakkelijker’
Shenna, TIO-klas


"De hele dag uit een boek leren is niets voor mij. Ik vind het veel leuker om in de praktijk bezig te zijn. Daarom zit ik in de TIO-klas. In deze klas krijg ik veel projectlessen. Zo moesten we laatst rondom het schoolgebouw planten zoeken en die goed bekijken. Wanneer ik alleen in mijn boek over deze planten zou lezen, zou ik alles waarschijnlijk gelijk weer vergeten. Door tijdens de projectlessen samen dingen te doen, gaat leren een stuk gemakkelijker.

Eigen klaslokaal
Wat ik bij TIO heel handig vind, is dat we ons eigen klaslokaal hebben. Vakken als biologie, aardrijkskunde en geschiedenis krijgen we van onze mentor en voor bijvoorbeeld Duits en Engels komen docenten bij ons langs. Tijdens zelfwerkuren, de keuzewerktijd, maken we huiswerk. Dat is fijn, omdat de docenten dan in de buurt zijn. Ook hoef ik thuis bijna niks meer te doen, waardoor ik tijd heb om met vriendinnen af te spreken.

Kinderopvang
Vorig jaar heb ik voor het eerst stagegelopen. Dat was bij de kinderopvang. Ik vond de stage heel leuk, maar had eigenlijk nog wel meer willen leren. Daarom ga ik mijn volgende stage denk ik weer in de kinderopvang doen. Hopelijk mag ik kinderen dan ook de fles geven of naar bed brengen."