Landstede Groep

Vmbo

Ben jij ondernemend en het liefst praktisch bezig? Dan is het vmbo wel wat voor jou. Een vmbo-opleiding duurt vier jaar. Er zijn drie leerwegen binnen het vmbo. Je kiest de leerweg die het beste past bij jouw manier van leren.

Drie leerwegen

De drie leerwegen waaruit je kunt kiezen zijn:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (bb)
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (kb)
  • Theoretische leerweg (tl)

Doe je vmbo-tl, dan kun je jouw vmbo-diploma op het Agnieten College halen. Doe je vmbo-bb of -kb, dan volg je de eerste twee jaar op het Agnieten College. Vanaf klas 3 ga je naar een andere school, een school die bij jou past en die jij leuk vindt. Zo hoef je niet meteen naar een grote school verder weg, maar blijf je in de buurt: op een kleine school waar iedereen elkaar kent.

Voorbereiding op de toekomst

Op het vmbo bereiden we jou voor op het mbo. We leren je stap voor stap om hoe je verantwoordelijk wordt voor je eigen manier van leren en werken. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld studiewijzers en studieplanners. Ook ga je op stage en bezoek je ROC's. Zo ontdek jij welke mbo-opleidingen er allemaal zijn en wat voor werk of beroepen jij leuk vindt.

Ga je naar het mbo, dan kijkt de mbo-school naar je examendossier. Dit dossier bouw je in klas 4 op. In het dossier staan je cijfers, welke opdrachten je hebt gedaan en welke vaardigheden je hebt geleerd.

Contact

Telefoonnummer
088-850 75 70

E-mailadres
wezep@agnietencollege.nl

Meer over de bereikbaarheid in de zomervakantie leest u hier. 

Adres
Agnieten College Wezep
Noordsingel 70
8091 WD Wezep

Stel je vraag