Landstede Groep

Veelgestelde vragen

Hier vind je de vragen die leerlingen uit groep 8 het meest aan ons stellen. Wil jij iets anders vragen? Bel of mail ons dan: 088-850 75 70, wezep@agnietencollege.nl.

1. Is het een grote school?

Ja en nee. Het Agnieten College is veel groter dan jouw basisschool. Klas 1, waar jij straks begint, zit natuurlijk ook in Wezep. Onze school heeft ongeveer 268 leerlingen. Je leert de school snel kennen. Na één week ken je de meeste lokalen en ruimtes al goed.

2. Bij wie kom ik in de klas?

Samen met je leerkracht van groep 8 kijken we in welke brugklas jij het beste past. Wanneer je graag bij kinderen in de klas wilt komen die je al kent, dan houden we daar rekening mee. Geef dit aan bij je aanmelding.

3. Welke vakken krijg ik in klas 1?

De meeste leerlingen krijgen in klas 1: godsdienst, Nederlands, Engels, Frans of Duits, aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde, biologie, tekenen, handvaardigheid, muziek, drama, bewegingsonderwijs en rekenen.

4. Hoe laat beginnen de lessen en wanneer ben ik uit?

Het eerste lesuur start om 8.00 uur. Je bent uit na het laatste uur dat jouw klas die dag heeft. Dat is bijvoorbeeld dinsdag om 14.30 uur en donderdag om 15.20 uur. Kijk hier voor alle lestijden.

5. Hoe weet ik waar ik moet zijn?

Je krijgt een rooster. Daarop staat welk lessen je hebt. Op het rooster kun je ook zien wie die lessen geeft en in welk lokaal je verwacht wordt. Het lezen van een rooster leggen we je de eerste week goed uit, zodat iedereen weet hoe een rooster werkt.

6. Heb ik een eigen leraar?

Jouw klas heeft heel veel verschillende leraren. Een daarvan let speciaal op jou. Dat is je persoonlijke mentor. Als er iets is, kun je altijd naar je mentor gaan. Je ziet hem of haar een paar keer per week in de les en hij praat ook met je ouder(s)/verzorger(s).

7. Wie helpt me als er iets is?

Je mentor, die is uitgekozen om jou te begeleiden en te helpen. Deze leraar vertelt je alles over school en houdt samen met jou en je ouder(s)/verzorger(s) je cijfers bij. Je kunt altijd met al je vragen, zorgen of problemen bij je mentor terecht.

8. Hoe leer ik huiswerk maken?

Alle leerlingen hebben elke week drie speciale lesuren waarin je mentor extra tijd heeft om je te begeleiden en met je te spreken. Hij geeft je tips over hoe je moet studeren en leren. Tijdens deze uren helpt hij jou en zijn andere mentorleerlingen. De kunst is om te ontdekken wat je goed ligt. Elk mens is daarin verschillend, er is dus niet één recept. Jouw mentor wil jou graag laten ontdekken wat bij jou past.

9. Krijg ik hulp als ik een vak moeilijk vind?

Ja, elke docent zal je graag helpen om problemen die jij bij zijn of haar vak hebt op te lossen. Bovendien heeft elke groep leerlingen een eigen mentor die helpt als iets lastig voor je is. Daarnaast zijn er keuze- en begeleidingslessen en trainingen op het gebied van sociale vaardigheden. Verder is er studiebegeleiding en een huiswerkklas. In alle leerjaren zijn er remedial teachers die je kunnen en willen helpen als iets niet vanzelf gaat. Meer weten over de begeleiding? Kijk hier.

10. Welke afspraken en regels zijn er op school?

Net als thuis zijn er op school natuurlijk afspraken waar we ons aan houden. Deze afspraken en regels staan allemaal in de schoolgids.

11. Zijn er ook feesten of sportdagen of andere leuke dingen?

Ja, er zijn klassenavonden, kennismakingsweken en allerlei andere activiteiten. Elke week is er een speciale middag waar je kunt kiezen uit verschillende activiteiten (masterclasses). Je kunt bij ons toneelspelen, meedoen aan sportactiviteiten, dansen, boksen of koken. Je kunt ook zitting nemen in de Leerlingenraad. De Leerlingenraad organiseert ook leuke avonden voor leerlingen. En klas 3 gaat op kamp.

Contact

Telefoonnummer
088-850 75 70

E-mailadres
wezep@agnietencollege.nl

Meer over de bereikbaarheid in de zomervakantie leest u hier. 

Adres
Agnieten College Wezep
Noordsingel 70
8091 WD Wezep

Stel je vraag