Landstede Groep

Dag op school

Zit jij in groep 8? Dan wordt dit een spannend jaar voor je! Maar ook leuk natuurlijk. De Cito-toets, de eindejaarsmusical en dan… naar een nieuwe school! In januari komen veel groep 8’ers op bezoek bij het Agnieten College in Wezep om kennis te maken met het schoolleven. Je kunt dan ook een paar lessen volgen.

Dagje Wezep: hoe ziet dat eruit?

Ja, en hoe ziet zo’n dag op het voortgezet onderwijs er nou uit? Je bent nu de oudste van de school, maar volgend jaar ben je met heel veel andere leeftijdsgenoten ineens de jongste! De school is natuurlijk veel groter, maar doordat je in één klas zit en een persoonlijke mentor hebt die je begeleidt, lijkt het veel minder groot dan je misschien eerst denkt.

De bel!

Nu ben je gewend dat om 8.30 uur de bel gaat. Je moet dan binnen zijn. Dat is op zich niks nieuws, toch? Maar die bel gaat straks ieder uur wel een paar keer. Telkens na een les van 40 minuten om precies te zijn. Dan heb je 5 minuten om door het grote gebouw naar je volgende les te lopen en dan gaat de bel wéér: de les begint.

Meer leraren, meer vakken; meer afwisseling!

Nu heb je één leraar of lerares die je (bijna) alle vakken geeft. Straks krijg je voor bijna elk vak een andere leraar. Dat zijn er dus best veel! Maar dat maakt het ook leuk. Na een les over wiskunde ga je bijvoorbeeld een uur sporten. En na de tekenles krijg je Frans of Duits. Zo bestaat elke dag uit een aantal vakken en is dus geen één dag hetzelfde.

Kortere pauzes. Helaas, tussen de middag warm eten is er niet meer bij. In plaats daarvan heb je ’s middags tijd om gezellig met je klasgenoten te eten in de kantine. Daar kun je ook soep en gezonde snacks kopen. Je hebt een half uurtje om te eten voordat het weer tijd is voor de volgende les.

Of je alleen maar in de klas achter een bureautje zit?

Welnee! Je maakt ook groepsopdrachten en werkt soms op de lespleinen buiten de lokalen. Je werkt regelmatig op je iPad met het digitale materiaal. Elke dinsdagmiddag zijn er masterclasses. Je kunt dan heel veel verschillende dingen doen zoals fotografie, boksen, mode ontwerpen, Italiaans, mountainbiken, koken en nog veel meer.

Kom eens een kijkje nemen!

We willen samen met jou op zoek naar jouw talenten en interesses. Samen op zoek naar jouw toekomst en hoe we dat samen kunnen bereiken. Wil jij dat ook? Dan is het Agnieten College misschien iets voor jou!

Kom eens een kijkje nemen op het Open Huis in januari. Je kunt dan alle vragen stellen aan de leraren en leerlingen en natuurlijk de sfeer komen proeven. Het Agnieten College wil jou in de komende jaren graag helpen en begeleiden in de stap naar je volgende opleiding, naar jouw toekomst. Je doorloopt je eigen route, krijgt de begeleiding die je nodig hebt en die bij jou past!

Contact

Telefoonnummer
088-850 75 70

E-mailadres
wezep@agnietencollege.nl

Meer over de bereikbaarheid in de zomervakantie leest u hier. 

Adres
Agnieten College Wezep
Noordsingel 70
8091 WD Wezep

Stel je vraag