Landstede Groep

‘Ik doe Duits, Frans en Biologie op havoniveau’
Lara, vmbo-tl


"Toen ik op het Agnieten College kwam, haalde ik meteen goede cijfers. Al snel vroeg mijn mentor of ik een vak op havoniveau wilde doen. Dat leek me wel leuk om te proberen. Ik koos voor Duits, omdat ik daar gemiddeld een acht voor stond. In het begin had ik niet zoveel zelfvertrouwen, waardoor ik een paar onvoldoendes kreeg. Maar toen mijn vader zei dat ik niet zoveel met het niveau bezig moest zijn, ging het een stuk beter.

Certificaat
Naast Duits doe ik nu ook Frans en biologie op havoniveau, samen met een paar andere klasgenoten. We zitten gewoon in onze eigen klas en volgen de uitleg van de docent, maar maken opdrachten in een ander werkboek. Vaak loopt de docent even bij ons langs om te vragen of wij nog extra uitleg nodig hebben. Aan het eind van het schooljaar krijg ik een certificaat om te laten zien dat ik vakken op havoniveau heb gevolgd. Dat certificaat kan me straks helpen bij een vervolgopleiding of baan.

Masterclasses
Op het Agnieten College leren we veel dingen door te doen. Elke dinsdag hebben we masterclasses. Je schrijft je in voor een masterclass en doet dan vaak echt iets anders dan anders. Zo heb ik een workshop handletteren gedaan en een paar lessen Italiaans gevolgd.

Extra begeleiding
Het Agnieten College is een persoonlijke school. Vind je een vak moeilijk, dan krijg je extra begeleiding. Haal je goede cijfers, dan mag je een vak op een hoger niveau volgen. Eigenlijk wilde ik naar een grotere school, maar ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan. Alle leraren kennen je hier bij naam, waardoor er altijd iemand in de buurt is die je kan helpen."