Landstede Groep

“We worden uitgedaagd omdat we vakken op een hoger niveau kunnen doen.”
Sam
havo 1


“De eerste schooldag op het Agnieten College vond ik best spannend. Ik kreeg allemaal nieuwe klasgenoten en had voor elk vak ineens een andere leraar, maar de sfeer is zo goed hier dat ik me al snel echt op mijn gemak voelde.

Ik zit op de havo. Voor Duits haalde ik direct goede cijfers. Omdat ik meer uitdaging aan kon, mocht ik Duits op vwo-niveau gaan doen. Op het Agnieten College kijken ze echt naar wat je kunt, ondanks het niveau waarop je bent ingedeeld. Veel leerlingen doen vakken op een hoger niveau. Ik vind het mooi dat ik dit kan proberen.

Op dinsdagmiddag werken we altijd aan een project. Om de paar weken kies je voor een project dat jou het leukst lijkt. Zo ben ik laatst met een traveler’s notebook bezig geweest. In dit boek zet je allerlei ideeën, afspraken en to-do-lijstjes. Je maakt hem zo mooi mogelijk met kleuren, tape en plaatjes. Ik vond het leuk om creatief met het notebook bezig te zijn. Door deze projecten leer je nieuwe dingen doen en blijk je talenten te hebben die je zelf nooit had verwacht.”