Landstede Groep

“Doordat ik ondersteuning krijg voor mijn dyslexie krijg ik meer zelfvertrouwen.”
Collin
vmbo-basis 1


“Het Agnieten College heeft speciaal voor vmbo-basis en -kader een aparte afdeling gemaakt binnen de school. Deze afdeling heet TIO, wat staat voor Talent In Ontwikkeling. We zitten in een lokaal waar leraren naar ons toekomen in plaats van andersom. Handig, want zo hoef ik niet steeds mijn spullen te pakken. Ook verloopt de dag rustiger, waardoor ik me beter kan concentreren.

Bij TIO doen we veel projecten. Zo hebben we projectkaarten. Op zo’n kaart staat bijvoorbeeld de opdracht om buiten op zoek te gaan naar beestjes. Deze beestjes moet je onderzoeken en natekenen. We leren veel dingen door te doen. De ene keer doe je een project in je eentje, de andere keer samen. Ik werk graag alleen, want dan kun je doen wat je zelf wilt. Maar ook samenwerken is belangrijk, dan kun je elkaar helpen. Dat is ook wel weer fijn.

Naast de projecten volgen we lessen als Nederlands, Wiskunde en Engels. Omdat ik dyslexie heb, krijg ik samen met een paar andere leerlingen elke week ondersteuning. Tijdens deze uren kan ik al mijn vragen stellen. Ook oefenen we extra voor toetsen, wat helpt bij het halen van goede cijfers. Daar krijg ik dan ook weer meer zelfvertrouwen door.

Ik heb het erg naar mijn zin op het Agnieten College. Het is een school waar de docenten je goed kennen en ze veel rekening met je houden. Dat vind ik prettig.’