Landstede Groep

Terugblik cultuurdag

28-03-2019

Streetdance, graffiti kunstwerken maken, koken, theatersport, goochelen, sport en spel, DJ techniek… en dat was nog maar een kleine greep uit de activiteiten die de leerlingen van het Agnieten College Wezep konden kiezen. Op donderdag 19 maart vond namelijk de jaarlijkse cultuurdag plaats op school, dit keer met een geheel nieuwe opzet.

Mevrouw Groeneveld: ‘De voorgaande jaren was er per leerjaar één cultuurdag. Dit jaar hebben we de cultuurdag op een moment voor de hele school georganiseerd. Leerlingen kozen voor deze dag drie workshops. Zij volgden deze met andere leerlingen uit verschillende leerjaren. Het leuke was dat alle leerjaren door elkaar zaten en iedereen op een gelijk niveau kon meedoen.’

De cultuurdag wordt jaarlijks georganiseerd om de leerlingen in aanraking te laten komen met verschillende disciplines binnen het cultuuronderwijs. Het aanbod bestond uit twaalf verschillende workshops die werden aangeboden door zowel docenten van de school als externen.

Het was een leuke dag, waar de leerlingen, maar ook de docenten, met plezier op terugkijken.

Leerling Demi vertelt over een aantal workshops die zij heeft gevolgd.

'Grimeren (wonden maken)
Een tijdje geleden heb ik les gehad in grimeren. We leerden daar hoe we nepwonden moesten maken. We begonnen met blauwe plekken maken van paarse en blauwe schmink. Daarna moesten we een sponsje pakken en er wat nepbloed op smeren en over de blauwe plek vegen. Dit moest een blauwe plek met schrammen voorstellen. Later mochten we ook wonden maken. We kregen iets wat leek op wax; dat moest je heel lang door kneden en dan op je huid plakken. Vervolgens moest je met een satéprikker een snee in de wax maken. Dat liet je toen opdrogen. Even later pakte je gele, blauwe, paarse en rode schmink erbij en veegde dat langs je wond. Daarna pakte je het kokertje nepbloed erbij en deed je het in de wond. Toen leek het op een echte wond. Ik vond het bij deze les heel interessant om te zien hoe dat werd gemaakt.

Magazine maken
Op dezelfde dag als grimeren heb ik ook een magazine gemaakt. Ik heb dit magazine alleen gemaakt. Het magazine heb ik gedaan over voetbal. Eerst moesten we een boekje vouwen en daarna moesten we zeggen of we het eens waren met bepaalde stellingen. Dit waren er vijf. Een zo’n stelling was: ‘Ik vind voetbal onzin.’ We moesten die stellingen in ons magazine terug laten komen.

Streetdance
De laatste les die ik heb gehad, was streetdance. We begonnen met een warming up en daarna moesten we gewoon dansen. Er was een mevrouw die ons uitleg gaf en zij deed alles voor. Toen onze dans compleet was, moesten we in een tweetal een eigen dansje verzinnen. Uiteindelijk moesten we die voor de groep laten zien. Aan het eind van de les moesten we een cooling down doen. Dit bestond uit rekken en strekken.'

Contact

Telefoonnummer
088-850 75 70

E-mailadres
wezep@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College Wezep
Noordsingel 70
8091 WD Wezep

Stel je vraag