Landstede Groep

Mobiel Media Lab van de politie brengt bezoek aan Agnieten College

08-03-2019

Wat is cyberpesten en wat doe je ertegen? Zet je al jouw foto's op internet of verstuur je deze naar andere mensen? Wat kunnen de gevolgen zijn? De wijk- en jeugdagenten van politie Elburg-Oldebroek brachten donderdag 7 maart een bezoek aan het Agnieten College Wezep. Zij gaven voorlichting aan de leerlingen van klas 1 en 2 en werden daarbij ondersteund door het Mobiel Media Lab. In het lab maakten de leerlingen op een interactieve manier onder andere kennis met het gebruik en misbruik op sociale media.

Het Agnieten College in Wezep vindt het belangrijk dat de leerlingen digibewust worden in een tijd waarin sociale media veel ingezet wordt. Bewustwording stond tijdens het bezoek dan ook centraal. Op een laagdrempelige manier leerden de leerlingen meer over onder andere cyberpesten, sexting en de gevolgen ervan. Door middel van een quiz en ervaringsverhalen die in verschillende filmpjes werden getoond, gingen de agenten het gesprek met de leerlingen aan. ‘Als je (online) gepest wordt, laat het een volwassene of vertrouwenspersoon weten. Ga niet zelf ook pesten, het gebeurt namelijk vaak dat kinderen die gepest worden, uit onzekerheid zelf ook gaan pesten’, legde de politie uit. ‘Wat doe je als iemand online foto’s van jou vraagt. Stuur je deze dan zomaar?’ De politie drukte de leerlingen op het hart dat ze goed moeten nadenken voordat zij iets over het internet versturen. ‘Alles wat je op internet doet is namelijk terug te vinden. Zelfs als je nu iets via het internet verstuurd, kan jouw toekomstige werkgever dit misschien wel terugvinden. Denk hier dus goed over na.’

Naast de voorlichting kregen de leerlingen ook een demonstratie. De wijkagent liet de leerlingen het verschil tussen een echt en nagemaakt wapen zien. De agent vertelde meer over de gevaren van wapens en nepwapens en de strafbaarheid bij het in het bezit hebben ervan.

De leerlingen vonden het een leerzaam bezoek. ‘Heb je vragen over veiligheid. Neem dan ook eens een kijkje op www.vraaghetdepolitie.nl’, aldus de politie.

Contact

Telefoonnummer
088-850 75 70

E-mailadres
wezep@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College Wezep
Noordsingel 70
8091 WD Wezep

Stel je vraag