Landstede Groep

Leerlingen Agnieten College Wezep winnen tweede prijs in Gravity Challenge

22-05-2019

Hoe werken de krachten van de natuur? Wat is zwaartekracht? De tweedejaars leerlingen van het Agnieten College Wezep zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om dit te onderzoeken. Zij namen deel aan de landelijke natuurkundewedstrijd The Gravity Challenge waarin het draait om diverse krachten in de natuur. De resultaten van het onderzoek werden verwerkt in een digitaal werkstuk. Dit was tevens de inzending voor de wedstrijd. Uit de ruim 70 inzendingen kwam het werkstuk van een groepje leerlingen uit klas 2C als een van de drie finalisten uit de bus. Zij maakten een informatieve film over zwaartekracht. Afgelopen vrijdag vond de finale plaats in de Apple Store in Amsterdam. Na een workshop programmeren van een robot en een workshop trucages aanbrengen in de gemaakte film, werd de winnaar bekend gemaakt. De leerlingen namen met trots de tweede prijs in ontvangst.

The Gravity Challenge is een nationale klassencompetitie voor het vak natuurkunde. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs leren in deze wedstrijd voornamelijk over het onderwerp zwaartekracht en de mogelijkheden van de iPad. Hierbij draait het om samenwerken, digitale vaardigheden en creativiteit. Het project is een initiatief van Apple en Central Point.

De gehele klas mocht mee naar de prijsuitreiking in Amsterdam en deelnemen aan de workshops. Als prijs mocht de klas naar Den Haag voor een bezoek aan de musea Museon en het Omniversum. De leerlingen vertrokken nog diezelfde middag naar de musea voor een interactieve tentoonstelling over het heelal en de ruimtevaart.

Contact

Telefoonnummer
088-850 75 70

E-mailadres
wezep@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College Wezep
Noordsingel 70
8091 WD Wezep

Stel je vraag