Landstede Groep

Leerlingen Agnieten College Wezep ondernemen voor het goede doel

14-01-2020

Etenswaren verkopen, taarten en cakes bakken, auto’s wassen, klusjes doen… en dit allemaal voor het goede doel. De tweede klassen van het Agnieten College Wezep hebben zich de afgelopen weken druk beziggehouden met het thema ondernemen voor het goede doel. Vandaag presenteerden zij tijdens een handelsbeurs de bedrijven die zij hadden opgezet en de gelden die zij voor het goede doel hebben opgebracht.

Het ondernemen voor het goede doel was onderdeel van het project Agnieten Onderneemt. Tijdens dit project zetten de leerlingen in groepjes een bedrijf op waarvan de opbrengsten naar het goede doel gaan. Om meer te leren over het thema ondernemen volgden de leerlingen workshops over netwerken en pitchen, kozen ze een goed doel en leerden ze een ondernemingsplan schrijven dat vervolgens werd beoordeeld door lokale ondernemers. Met de tips van de ondernemers breidden de leerlingen de bedrijven verder uit en gingen zij aan de slag om opbrengsten te behalen.

Het project was in de voorbereiding al een groot succes. Op dinsdag 14 januari vond de handelsbeurs plaats waar de leerlingen de bedrijven presenteerden en de opbrengsten kenbaar maakten. De doelen liepen uiteen van Abdi Nageeye Foundation, Stichting Dierenlot, Prinses Maxima centrum tot aan Save the Children, Compassion, Het vergeten Kind en Kika.

Contact

Telefoonnummer
088-850 75 70

E-mailadres
wezep@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College Wezep
Noordsingel 70
8091 WD Wezep

Stel je vraag