Landstede Groep

Klas 2c finalist in The Gravity Challenge

09-05-2019

Onze leerlingen van klas 2c zijn door naar de finale van The Gravity Challenge! Dit is een nationale klassencompetitie voor natuurkunde leerlingen in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze competitie leren leerlingen alles over zwaartekracht en de mogelijkheden van de iPad. Het draait hierbij om samenwerken, digitale vaardigheden en creativiteit. Het project is een initiatief van Apple en Centralpoint.

 

Digitaal werkstuk
Tijdens The Gravity Challenge gaan leerlingen aan de slag met een digitaal werkstuk over zwaartekracht, in de vorm van een clip of iMovie video. Alle deelnemende klassen hebben een gravitykit met experimenten ter inspiratie ontvangen.

Workshop in de Apple Store
Uit alle scholen zijn drie finalisten gekozen, die met de klas op bezoek gaan bij de Apple Store in Amsterdam. Daar kunnen zij al hun vragen stellen en krijgen ze een workshop ‘iedereen is creatief’. Wij zijn enorm trots dat het Agnieten College één van de drie finalisten is! Aan het eind van de trip wordt de winnaar bekend gemaakt en gaat deze klas zelf zwaartekracht ervaren. Houdt het nieuws op onze website in de gaten voor de uitslag!

Contact

Telefoonnummer
088-850 75 70

E-mailadres
wezep@agnietencollege.nl

Adres
Agnieten College Wezep
Noordsingel 70
8091 WD Wezep

Stel je vraag