Landstede Groep

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Wil jij iets anders vragen, neem dan contact met ons op.

Hieronder vind je alvast de tien meest gestelde vragen.

1. Bij wie kom ik in de klas?
We kijken eerst - samen met je leerkracht van groep 8 - in welke brugklas jij het beste past. Wanneer je graag bij kinderen in de klas geplaatst wordt die je al kent, dan houden we daar rekening mee.

2. Heb ik een eigen leraar?
Jouw klas heeft heel veel verschillende docenten. Eén daarvan let speciaal op jou . Dat is je mentor. Als er iets is, kun je altijd naar je mentor gaan. Je ziet hem of haar een paar keer per week in de les en hij praat ook met je ouders.

3. Wie helpt me als er iets is?
Je mentor, die is uitgekozen om jou te begeleiden en te helpen. Deze leraar vertelt je alles over school en houdt samen met jou en je ouders / verzorgers je cijfers bij. Je kunt altijd met al je vragen, zorgen of problemen bij je mentor terecht.

4. Hoe laat beginnen de lessen en wanneer ben ik uit?
Het eerste lesuur start om 08.00 uur en je bent uit na het laatste uur dat jouw klas op een dag heeft. Dat is bijvoorbeeld dinsdag om 14.30 uur en donderdag om 15.20 uur.

5. Hoe leer ik huiswerk maken?
Alle leerlingen hebben elke week 3 speciale lesuren waarin je mentor extra tijd heeft om je te begeleiden en met je te spreken. Hij geeft je tips over hoe je moet studeren en leren. Tijdens deze uren helpt hij jou en zijn andere mentorleerlingen. De kunst is om te ontdekken wat je goed ligt. Elk mens is daarin verschillend, er is dus niet één recept. Jouw mentor wil jou graag laten ontdekken wat bij jou past.

6. Krijg ik hulp als ik een vak moeilijk vind?
Ja, elke docent zal je graag helpen om problemen die jij bij zijn vak hebt op te lossen. Bovendien heeft elke groep leerlingen een eigen mentor die helpt als iets lastig voor je is. Daarnaast zijn er keuze- en begeleidingslessen en sociale vaardigheidstrainingen. Verder is er studiebegeleiding en een huiswerkklas. In alle leerjaren zijn er remedial teachers die je kunnen en willen helpen als iets niet vanzelf gaat.

7. Zijn er ook feesten of sportdagen of andere leuke dingen?
Ja, er zijn klasse-avonden, kennismakingsweken en allerlei andere activiteiten. Elke week is er een speciale masterclass middag waar je kunt kiezen uit verschillende activiteiten. Je kunt bij ons toneelspelen, meedoen aan sportactiviteiten, dansen, boksen, koken of bv. zitting nemen in de leerlingraad die zelf avonden voor leerlingen organiseert. Ook gaat klas 3 op kamp.

8. Is het een grote school?
Ja en nee. Het Agnieten College is veel groter dan jouw basisschool. Klas 1, waar jij straks begint, zit natuurlijk ook in Wezep. In ons schoolgebouw gaan ongeveer 350 leerlingen naar school. Onze school leer je snel kennen. Na 1 week ken je de meeste lokalen en ruimtes al goed.

9. Welke vakken krijg ik in klas 1?
De meeste leerlingen krijgen in het eerste leerjaar:
Godsdienst, Nederlands, Engels, Frans of Duits, aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde, biologie, tekenen, handvaardigheid, muziek, drama, bewegingsonderwijs en rekenen.

10. Hoe weet ik waar ik moet zijn?
Je krijgt een rooster. Daarop staat welk lessen je hebt. Op het rooster kun je ook zien wie die lessen geeft en in welk lokaal je verwacht wordt. Het lezen van een rooster leggen we je de eerste week goed uit, zodat iedereen weet hoe een rooster werkt. 

11. Welke afspraken en regels zijn er op school?
Er zijn natuurlijk, net als thuis, afspraken waar we ons aan houden op school. Deze afspraken en regels staan allemaal in het leerlingenstatuut. 

Contact

Ons telefoonnummer: 088 8507570
Ons e-mailadres: wezep@agnietencollege.nl

Ons bezoekadres:
Agnieten College Wezep
Noordsingel 70
8091 WD Wezep

Postadres:
Postbus 41
8090 AA Wezep

Klik hier voor de routebeschrijving

Stel je vraag