Landstede Groep

Dag op school

Groep 8 is een spannend jaar!
Zit jij in groep 8? Dan wordt dit een spannend jaar voor je! Maar ook leuk natuurlijk.
De CITO-toets, de eindejaarsmusical en dan naar een nieuwe school!

Kijk rond op deze site en ontdek dat het Agnieten College in Wezep dé school is die jou helpt om te worden wat je wilt worden!

In de maand januari komen vele groep 8-ers op bezoek om kennis te maken met het schoolleven bij het Agnieten College in Wezep. Je kunt dan wat lessen volgen.

Dagje Wezep: hoe ziet dat eruit?
Ja, en hoe ziet zo’n dag op het voortgezet onderwijs er nou uit? Je bent nu de oudste van de school, maar volgend jaar ben je met heel veel andere leeftijdsgenoten ineens de jongste! De school is natuurlijk veel groter, maar doordat je in één klas zit en een persoonlijke mentor hebt die je begeleidt, lijkt het veel minder groot dan je misschien in eerste instantie denkt.

De bel!
Nu ben je gewend dat om 08.30 uur de bel gaat. Je moet dan binnen zijn. Dat is op zich niks nieuws, toch? Maar die bel gaat straks ieder uur wel een paar keer. Telkens na een les van 40 minuten om precies te zijn. Dan heb je 5 minuten om door het grote gebouw naar je volgende les te lopen en dan gaat de bel wéér: de les begint.

Meer leraren, meer vakken; meer afwisseling!
Nu heb je één leraar of lerares die je (bijna) alle vakken geeft. Straks krijg je voor bijna elk vak een andere leraar. Dat zijn er dus best veel! Maar dat maakt het ook leuk. Na een les over wiskunde ga je bijvoorbeeld een uur sporten. En na de tekenles krijg je Frans of Duits. Zo bestaat elke dag uit een aantal vakken en is dus geen één dag hetzelfde. Kortere pauzes. Helaas, tussen de middag warm eten is er niet meer bij. In plaats daarvan heb je ’s middags tijd om gezellig met je klasgenootjes te eten in de kantine. Daar kun je ook soep en gezonde snacks kopen. Je hebt een half uurtje om te eten voordat het weer tijd is voor de volgende les.

Of je alleen maar in de klas achter een bureautje zit?
Welnee! Je maakt ook groepsopdrachten en werkt soms op de lespleinen buiten de lokalen. Je werkt regelmatig op je iPad met het digitale materiaal. Elke week is er een masterclass middag waar je heel veel verschillende dingen kunt doen zoals fotografie, boksen, mode ontwerpen, Italiaans, mountainbiken, koken en nog veel meer.

We willen samen met jou op zoek naar jouw talenten en interesses. Samen op zoek naar jouw toekomst en hoe we dat samen kunnen bereiken. Wil jij dat ook?

Dan is het Agnieten College Wezep misschien iets voor jou!
Kom eens een kijkje nemen op het Open huis in januari. Je kunt dan alle vragen stellen aan de leraren en leerlingen en natuurlijk de sfeer komen proeven. Het Agnieten College in Wezep wil jou in de komende jaren graag helpen en begeleiden in de stap naar het vervolgonderwijs, naar jouw toekomst. Je doorloopt je eigen route, krijgt de begeleiding die je nodig hebt en die bij jou past!

 

 

Contact

Ons telefoonnummer: 088 8507570
Ons e-mailadres: wezep@agnietencollege.nl

Ons bezoekadres:
Agnieten College Wezep
Noordsingel 70
8091 WD Wezep

Postadres:
Postbus 41
8090 AA Wezep

Klik hier voor de routebeschrijving

Stel je vraag